Το πρώτο ΕλληνοΤουρκικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ
Το Thess International Short Film και το Τουρκικό Πανεπιστήμιο Anadolou University, οργανώνουν το Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών.

Η ομορφιά και η τεράστια σημασία των ταινιών μικρού μήκους είναι με το παραπάνω αναγνωρισμένη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στόχος αυτού του φεστιβάλ, δεν είναι μόνο να προωθήσει την τέχνη του σινεμά και τους νέους δημιουργούς, αλλά και να αποτελέσει μια πολιτιστική γέφυρα αναγνωρίζοντας και τιμώντας την έβδομη τέχνη στις δύο γείτονες χώρες, στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Η παγκοσμίως γνωστή εξαιρετική σχολή κινηματογράφου του Anadolou University, οργανώνει κάθε Μάιο, τα τελευταία 12 χρόνια, αυτό το διεθνές φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Thess International Short Film. Στόχος και των δυο, είναι να προβάλουν ό,τι καλύτερο έχουν οι δύο χώρες. Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό πολιτιστικό "Διάλογο" μεταξύ των δύο γειτόνων.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί πρώτα στο Πανεπιστήμιο Anadolou, στο Εσκισεχίρ στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου και θα επαναληφθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Δεκέμβρη.

Οι ταινίες θα πρέπει να είναι "μυθοπλασίας" μέχρι 30' με έμφαση στο σενάριο, αλλά και εξαιρετικές ταινίες ντοκιμαντέρ ή animation είναι ευπρόσδεκτες, με προθεσμία υποβολής την 30η Ιουλίου 2010.