Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής 3ος Κύκλος - Περιλήψεις επεισοδίων
Ο Σουλεΐμάν ο Μεγαλοπρεπής, η τουρκική σειρά που τόσο αγαπήσατε, επέτρεψε δυναμικά στον ΑΝΤ1 από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και κάθε βράδυ στις 21:00 με το συγκλονιστικό νέο κύκλο επεισοδίων. 

Η συνέχεια θα είναι συναρπαστική και οι εξελίξεις πολλές και ανατρεπτικές, με έντονες διαμάχες για εξουσία, δυνατές συγκρούσεις, παθιασμένους έρωτες, ίντριγκες, αλλά και παιχνίδια συνομωσίας.

Επεισόδιο 175
Η Χατιτζέ κάνει το μνημόσυνο για τις σαράντα μέρες μετά το θάνατο του Ιμπραήμ. Σχεδόν όλοι στο χαρέμι, παρευρίσκονται, εκτός από τη Χουρρέμ. Εκείνη τη μέρα, η Χατιτζέ μαζί με τη Μαχιντεβράν στέλνουν την πιστή παλλακίδα της Μαχιντεβράν να σκοτώσει την Χιουρρέμ. Η Ντιάνα δεν τα καταφέρνει, αλλά με έναν αναπάντεχο τρόπο, κερδίζει την εμπιστοσύνη της Χουρρέμ. Η Χουρρέμ τα λέει όλα στον Σουλεϊμάν σχετικά με την απόπειρα εναντίον της. Ο Σουλεϊμάν γίνεται έξαλλος και ζητάει να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από το δολοφονικό σχέδιο. Παράλληλα η ιταλική εκκλησία και το Βατικανό οργανώνουν τη δολοφονία του Σουλεϊμάν γιατί φοβούνται ότι η εκστρατεία που ετοιμάζει στην Ιταλία θα είναι καταστροφική. Ο Σουλτάνος μαθαίνει ότι η Χατιτζέ είναι υπεύθυνη για την απόπειρα της δολοφονίας της Χουρρέμ και αποφασίζει να τη στείλει στη Μανίσα. Αυτή η απόφαση δεν αρέσει καθόλου στη Χατιτζέ και αρνείται να πάει. Η απόφαση όμως του σουλτάνου είναι μη αναστρέψιμη.

Επεισόδιο 176
Ο Σουλτάνος μαθαίνει ότι η Χατιτζέ είναι υπεύθυνη για την απόπειρα της δολοφονίας της Χουρρέμ και αποφασίζει να τη στείλει στη Μανίσα. Αυτή η απόφαση δεν αρέσει καθόλου στη Χατιτζέ και αρνείται να πάει. Η απόφαση όμως του σουλτάνου είναι μη αναστρέψιμη.

Επεισόδιο 177
Ο ηγεμόνας Μουσταφά, μαθαίνει πως δεν θα συμμετέχει στην εκστρατεία. Απογοητεύεται και πιστεύει πως πίσω απ" αυτή την απόφαση, κρύβεται η Χουρρέμ. Ο Σουλεϊμάν φεύγει για την εκστρατεία με τους ηγεμόνες Μεχμέτ και Σελίμ.

Επεισόδιο 178
Η Σαχ Σουλτάν, προτείνει στη Χουρρέμ να πάρει τα παιδιά της στο δικό της παλάτι για να τα προστατέψει, αλλά η Χουρρέμ, δεν την εμπιστεύεται. Αργότερα, η Χουρρέμ μαθαίνει πως τα απήγαγαν.

Επεισόδιο 179
O "πόλεμος" ανάμεσα στη Σαχ Χουμπάν και τη Χουρρέμ έχει φουντώσει. Η Χατιτζέ δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατο του Ιμπραήμ. Η Σαχ Χουμπάν ζητάει από τη Χιουρρέμ τα πράγματα του Ιμπραήμ. Η Χατιτζε γυρνά στην Πόλη και επισκέπτεται το παλάτι.

Επεισόδιο 180
H Σαχ Χουμπάν απαγάγει τη νταντά των παιδιών της Χουρρέμ και την αναγκάζει να πει ψέματα στη Χατιτζέ για το γράμμα. Αργότερη η νταντά βρίσκεται δολοφονημένη. Στη Μανίσα φθάνει μια παράξενη γυναίκα που μπαίνει στο παλάτι φέρνοντας ένα δώρο στη Μαχιντεβράν.

Επεισόδιο 181
O Σουλεϊμάν δεν μπορεί να ξεπεράσει την απουσία του Ιμπραήμ και αποφασίζει να επιστρέψουν. Η Γενοβέζα παρουσιάζεται στον Μουσταφά και τον ενημερώνει ότι δεν αφήνουν να φύγει το πλοίο της για την Ιταλία.

Επεισόδιο 182
Η κατάστασή της Χουρρέμ χειροτερεύει όταν το σώμα της γεμίζει πληγές. Ο Σουλεϊμάν ανησυχεί πολύ για αυτήν και μετά από πολλές ανακρίσεις στο παλάτι σχετικά με το συμβάν, η Νιγκιάρ θα τους πει για τα μάγια.

Επεισόδιο 183
Ο χαμένος θησαυρός του Ιμπραήμ φέρνει αντιμέτωπους τον Σουλεϊμάν και τη Χατιτζέ, η οποία με τα βαριά λόγια της φέρνει τον Σουλεϊμάν στα όριά του. Στη Μανίσα, ο Μουσταφά έχει την εκτίμηση των εμπόρων, τους οποίους βοηθά.

Επεισόδιο 184
Ο Σουλεϊμάν διατάζει να ψάξουν τον θησαυρό του Ιμπραήμ. Από την άλλη, η Χουρρέμ λαμβάνει δράση για να γλιτώσει από την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Στο παλάτι έρχονται τα πάνω - κάτω με την εξαφάνιση της Χατιτζέ.

Επεισόδιο 185
Ο Σουλεϊμάν δίνει εντολή για να βρουν τη Χατιτζέ. Η Μαχιντεβράν, ενοχλείται από τη Γαβριέλα, η οποία περιφέρεται συνεχώς γύρω από τον Μουσταφά. Καθώς η Γαβριέλα και ο Μουσταφά έρχονται πιο κοντά, αρχίζει να αποκαλύπτεται το αληθινό της πρόσωπο. Η απόσταση που κρατάει η Μιχριμάχ, βάζει τον Μπαλί Μπέη σε σκέψεις. Όταν εκείνη του λέει για το γράμμα που έλαβε με την υπογραφή του, τον αφήνει άναυδο. Τότε ο Μπαλί Μπέη αρχίζει να ψάχνει ποιος έκανε αυτή την πλαστογραφία. Ενώ ψάχνουν όλοι τη Χατιτζέ, εμφανίζεται σχεδόν ετοιμοθάνατη μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό της Χουρρέμ. Όταν διηγείται τι της συνέβη, ο Σουλεϊμάν δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει. Η Χουρρέμ, της οποίας η ζωή μετά τα μάγια έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, καταφέρνει να τον πείσει πως είναι όλα ψέματα και πως η Χατιτζέ τη συκοφαντεί. Η Χατιτζέ αποκαλύπτει στη Σαχ Σουλτάν πού βρίσκεται ο θησαυρός του Ιμπραήμ.

Επεισόδιο 186
Η Χατιτζέ εμφανίζεται σχεδόν ετοιμοθάνατη μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό της Χουρρέμ. Όταν διηγείται τι της συνέβη, ο Σουλεϊμάν δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει. Η Χουρρέμ, της οποίας η ζωή μετά τα μάγια έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, καταφέρνει να τον πείσει πως είναι όλα ψέματα.

Επεισόδιο 187
Ο Μαλκότσογλου, ανακαλύπτει πως ο Ρουστέμ είναι αυτός που πλαστογράφησε την υπογραφή του και έστειλε το γράμμα “εκ μέρους” του. H Μιχριμάχ περιμένει ανταπόκριση από τον παιδικό της έρωτα. Η Φαχριγιέ έχει πάρει εντολή απ’ τη Σαχ Σουλτάν να σκοτώσει τη Χουρρέμ και τον φρουρό της. Όταν λαμβάνει δράση όμως, αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς η Χουρρέμ μαθαίνει για το σχέδιο δολοφονίας της. Στη Μάνισα, ο Ηγεμόνας Μουσταφά, μοιράζει χρήματα στους στρατιώτες που επέστρεψαν από την εκστρατεία. Η Χατιτζέ μαθαίνει πως τα πράγματα του Ιμπραήμ πουλιούνται σε πλειστηριασμό. Όταν θα θελήσει να τα αγοράσει, θα τραβήξει την προσοχή όλων. Ο Ρουστέμ καταφέρνει να παγιδεύσει τη Σαχ Σουλτάν και τη Χατιτζέ και να αποκαλύψει πως έκρυβαν τον θησαυρό του Ιμπραήμ. Ο Σουλεϊμάν ζητά εξηγήσεις από τις αδερφές του. Ο Μαλκότσογλου τους ξαφνιάζει όλους με αυτά που λέει, αλλά ο Σουλεϊμάν εξακολουθεί να μην πιστεύει πως η Χατιτζέ είναι αθώα.

Επεισόδιο 188
Ο Ρουστέμ καταφέρνει να παγιδεύσει τη Σαχ Σουλτάν και τη Χατιτζέ και να αποκαλύψει πως έκρυβαν τον θησαυρό του Ιμπραήμ. Ο Σουλεϊμάν ζητά εξηγήσεις. Ο Μαλκότσογλου τους ξαφνιάζει όλους με αυτά που λέει, αλλά ο Σουλεϊμάν εξακολουθεί να μην πιστεύει πως η Χατιτζέ είναι αθώα.

Επεισόδιο 189
Ο Σουλεϊμάν ανακοινώνει στη Xατιτζέ την απόφασή του να την ξαναπαντρέψει κι εκείνη καταρρέει. Ο Μουσταφά, ξεκινάει το ταξίδι για να εκτελέσει την αποστολή του. Ο Ρουστέμ, όμως, με οδηγία της Χουρρέμ, τον παραπλανεί, με αποτέλεσμα η ζωή του να βρεθεί σε κίνδυνο. Η Μιχριμάχ, παίρνει αρνητική απάντηση από τον Μπαλί Μπέη για τη σχέση τους. Ο Ρουστέμ αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, αλλά είναι αποφασισμένος να “απαλλαχτεί” από τον Μπαλί Μπέη. Η φήμη πως η κόρης της Σαχ Σουλτάν συναντιέται κρυφά με τον Μαλκότσογλου αναστατώνει το χαρέμι. Όταν μαθαίνει τα νέα η Σαχ Σουλτάν, καλεί τον νεαρό για να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια. Εκείνος όμως αρνείται τα πάντα. Η Μιχριμάχ πικραίνεται από την είδηση και το λέει στη μητέρα της. Η Χουρρέμ μαθαίνει ότι η Εσμαχάν, η κόρη της Σαχ Σουλτάν, θα συναντηθεί κρυφά με τον Μπαλί Μπέη και τους ακολουθεί στο σημείο του ραντεβού. Όταν όμως φτάνει στον τόπο της μυστικής συνάντησης, βλέπει έκπληκτη την κόρη της μαζί με τον Μπαλί Μπέη.

Επεισόδιο 190
Η Χουρρέμ μαθαίνει ότι η Εσμαχάν, η κόρη της Σαχ Σουλτάν, θα συναντηθεί κρυφά με τον Μπαλί Μπέη και τους ακολουθεί στο σημείο του ραντεβού. Όταν όμως φτάνει στον τόπο της μυστικής συνάντησης, βλέπει έκπληκτη την κόρη της μαζί με τον Μπαλί Μπέη.

Επεισόδιο 191
Η Χουρρέμ μαθαίνει για την κρυφή συνάντηση της Μιχριμάχ με τον Μπαλί Μπέη και εμφανίζεται μπροστά τους. Η ομολογία όμως της κόρης της, την ξαφνιάζει. Ενώ όλοι ανησυχούν για το μέλλον του Μουσταφά, η Χουρρέμ είναι πολύ ευχαριστημένη από την εξέλιξη της κατάστασης. Όταν η Εσμαχάν αποφασίζει ξαφνικά, να παντρευτεί τον Μπαλί Μπέη, η Σαχ Σουλτάν λαμβάνει δράση. Η Μιχριμάχ, η οποία πανικοβάλλεται από αυτό το νέο, ζητά βοήθεια από τη Χουρρέμ για να εμποδίσει αυτό τον γάμο. Ο Μαλκότσογλου βρίσκεται στη μέση… και πρέπει να πάρει μια απόφαση.Ο Ηγεμόνας Μουσταφά, φτάνει στην Πόλη. Παρά τις προειδοποιήσεις της Σαχ Σουλτάν, του Λουτφού Πασά και της Χατιτζέ Σουλτάν, δεν έχει σκοπό να ζητήσει συγχώρεση. Ο Σουλεϊμάν, εξοργίζεται με το γιο του, βλέποντάς τον να υπερασπίζεται τον εαυτό του. O Μουσταφά, έχει αποδείξεις… που θα εκπλήξουν τον Σουλεϊμάν.

Επεισόδιο 193
Η Χουρρέμ ανησυχεί ότι με αφορμή την απουσία του Σουλεϊμάν, οι αδελφές του θα προσπαθήσουν να την ξεφορτωθούν. Το νέο για την εξαφάνιση του Μπεγιαζίτ πέφτει σαν κεραυνός. Η Μιχριμάχ και η Εσμαχάν τσακώνονται στο χαμάμ για τον Μπαλί Μπέη. Η Μιχριμάχ τη χτυπάει και η Εσμαχάν πέφτει αναίσθητη. Ενώ η Χουρρέμ κάνει έρευνα για τον γιο της, ανακαλύπτουν πως πήγε κρυφά στην εκστρατεία! Όταν το μαθαίνει ο Σουλεϊμάν θυμώνει πολύ, αν και κατά βάθος εκτιμά το θάρρος του, επιμένει να τον τιμωρήσει. Η Εσμαχάν καλύπτει τη Μιχριμάχ και λέει ότι έπεσε, αλλά η μητέρα της δεν πείθεται. Το ίδιο δύσπιστη είναι και η Χουρρέμ. Η Σαχ Σουλτάν με την απουσία του Σουλεϊμάν στήνει μια καινούργια παγίδα στη Χουρρέμ και πείθει το χαρέμι να επαναστατήσει για τους μισθούς που η Χουρρέμ εξαιτίας της εκστρατείας δυσκολεύεται να δώσει.

Επεισόδιο 194
Η Σαχ Σουλτάν με την απουσία του Σουλεϊμάν στήνει μια καινούργια παγίδα στη Χουρρέμ και πείθει το χαρέμι να επαναστατήσει για τους μισθούς που η Χουρρέμ εξαιτίας της εκστρατείας δυσκολεύεται να δώσει.

Επεισόδιο 196
Η Εβραία χρυσοχόος πηγαίνει να παραδώσει τα δανεικά στη Χουρρέμ, αλλά στη διαδρομή την κλέβουν. Το χαρέμι αναστατώνεται και πάλι για τους χαμένους μισθούς του. Η Χουρρέμ βρίσκεται σε αδιέξοδο ενώ είναι και πάλι χρεωμένη. Η Σαχ Σουλταν μοιράζει χρήματα στις παλλακίδες. Κάνεις ακόμα δεν υποψιάζεται ότι πίσω από τη ληστεία κρύβεται η Σαχ Σουλτάν. Η Μιχριμάχ διασύρεται από τις παλλακίδες, καθώς το τελευταίο γράμμα του Μπαλί Μπέη πέφτει στα χέρια τους. Επίσης είναι πολύ θυμωμένη με την Εσμαχάν, την οποία προειδοποιεί να μην ξαναβρεθεί στον δρόμο της. Η Χουρρέμ αναζητά και πάλι χρήματα από την Εβραία, εκείνη όμως της προτείνει να απευθυνθεί σε μια Βενετσιάνα. Η Χουρρέμ, συμφωνεί και πέφτει για ακόμα μία φορά στην παγίδα της Σαχ Σουλτάν. Την ίδια στιγμή η Χατιτζέ ψάχνει τρόπους για να βρει τον τάφο του Ιμπραήμ. Μια μυστηριώδη γυναίκα στο όνειρό της θα καταφέρει να την οδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος;

Επεισόδιο 197
Ο Ηγεμόνας Μουσταφά, παίρνει μια επικίνδυνη απόφαση και βάζει τη Μαχιντεβράν σε μεγάλη αγωνία. Την ίδια στιγμή, γράφει ένα γράμμα στον πατέρα του, Σουλεϊμάν, αλλά αυτό περνάει σε άλλα χέρια και τον εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο. Η Χουρρέμ δανείζεται χρήματα από μια βενετσιάνα για να πληρώσει το χαρέμι. Όταν ετοιμάζεται να εξοφλήσει το χρέος της, μαθαίνει πως έχει πληρωθεί από τη Σαχ Σουλτάν… και καταλαβαίνει πως έπεσε στην παγίδα της. Ικανοποιημένη από την τροπή των γεγονότων, η Σαχ Σουλτάν αποφασίζει να πάει αμέσως στην Αδριανούπολη και να ενημερώσει αυτοπροσώπως τον εξοχότατο ότι η Χουρρέμ δανείστηκε χρήματα από τους εχθρούς του, τους Βενετούς. Ο Σουλεϊμάν δεν θέλει να πιστέψει όσα μαθαίνει και καλεί τη Χουρρέμ. Ο σουλτάνος παίρνει μια η απόφασή που σοκάρει όλους: αφήνει τη Χουρρέμ εξόριστη στην Αδριανούπολη και πλέον η Σαχ Σουλτάν απολαμβάνει τον θρίαμβό της.

Επεισόδιο 198
Η Σαχ Σουλτάν αποφασίζει να πάει αμέσως στην Αδριανούπολη και να ενημερώσει αυτοπροσώπως τον εξοχότατο ότι η Χουρρέμ δανείστηκε χρήματα από τους εχθρούς του, τους Βενετούς. Ο Σουλεϊμάν δεν θέλει να πιστέψει όσα μαθαίνει και καλεί τη Χουρρέμ.

Επεισόδιο 199
Τη στιγμή που η Χουρρέμ βρίσκεται εξόριστη στην Αδριανούπολη, στο παλάτι έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τον «λευκό γάμο» της Χατιτζέ. Ο Σουλεϊμάν γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει ότι ο Μουσταφά και ο Ρουστέμ Πασά ανακαινίζουν τα ναυπηγεία, χωρίς να τον έχουν ενημερώσει. Η Σαχ Σουλτάν, προσεγγίζει τον Ρουστέμ Πασά και τον απειλεί να σκοτώσει τη Χουρρέμ, αν θέλει τη ζωή του. Η Χουρρέμ προσπαθεί να εξαγριώσει τον Λουτφού Πασά εναντίον της Σαχ Σουλτάν και του λέει πως η γυναίκα του έχει κακές σχέσεις με την αδελφή της, γιατί και οι δυο αγαπούσαν τον Ιμπραήμ. Ο Ρουστέμ παίρνει μια απόφαση, η οποία θα αλλάξει τη μοίρα του: προτείνει να παντρευτεί τη Μιχριμάχ. Η Χουρρέμ, αν και θυμώνει με το θράσος του, συνηθίζει την ιδέα αυτού του γάμου. Ο Σουλεϊμάν, για το συγκεκριμένο θέμα συμβουλεύεται τη Σαχ Σουλτάν, η οποία όμως είναι αποφασισμένη να τον εμποδίσει, ενώ γίνεται έξαλλη και ζητάει εξηγήσεις, όταν μαθαίνει για την κρυφή συνάντηση του Λουτφού Πασά με τη Χουρρέμ.

Επεισόδιο 200
Ο Ρουστέμ παίρνει μια απόφαση, η οποία θα αλλάξει τη μοίρα του: προτείνει να παντρευτεί τη Μιχριμάχ. Η Χουρρέμ, αν και θυμώνει με το θράσος του, συνηθίζει την ιδέα αυτού του γάμου. Ο Σουλεϊμάν, για το συγκεκριμένο θέμα συμβουλεύεται τη Σαχ Σουλτάν.

Επεισόδιο 201
Στο παλάτι της εξορίας, στην Αδριανούπολη, επισκέπτεται τη Χουρρέμ η Μιχριμάρ και ο μικρός Τζιχάνγκιρ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Χουρρέμ ανακοινώνει στην κόρη της πως σκέπτονται να την παντρέψουν με τον Ρούστεμ Αγά. Η Μιχριμάρ που δεν αντέχει ούτε στη σκέψη αυτού του γάμου, στην επιστροφή ζητάει βοήθεια από τον Μπαλί Μπέη. Η Σαχ Σουλτάν στέλνει στον Βεζίρη για δώρο μια γυναίκα που πάσχει από πανούκλα, με σκοπό να πάρει τον τίτλο και τη θέση του ο άντρας της και τελικά τα καταφέρνει. Ο Μουσταφά έχει κερδίσει την εκτίμηση του λαού, αλλά σταδιακά χάνει την εμπιστοσύνη του πατέρα του. Η Χουρρέμ παρά τα κρούσματα της πανούκλας που εμφανίζονται στο παλάτι της, αρνείται να μεταφερθεί στην Προύσα. Η ζωή της μακριά από τον Σουλεϊμάν δεν έχει νόημα. Όταν εκείνος πηγαίνει και τη βρίσκει συζητούν για το ενδεχόμενο του γάμου της κόρης τους…

Επεισόδιο 202
Η Χουρρέμ παρά τα κρούσματα της πανούκλας που εμφανίζονται στο παλάτι της, αρνείται να μεταφερθεί στην Προύσα. Η ζωή της μακριά από τον Σουλεϊμάν δεν έχει νόημα. Όταν εκείνος πηγαίνει και τη βρίσκει συζητούν για το ενδεχόμενο του γάμου της κόρης τους.

Επεισόδιο 203
Η Χουρρέμ προσπαθεί να πείσει τη Μιχριμάχ για να παντρευτεί τον Ρουστέμ Αγά. Από την άλλη, η Σαχ Σουλτάν πλησιάζει τη Μιχριμάχ και δηλώνει σύμμαχός της για να μην γίνει αυτός ο γάμος.

Επεισόδιο 204
Η Χουρρέμ κάνει σύμμαχό της μια παλλακίδα της Σαχ Σουλτάν και της αναθέτει να αποπλανήσει τον Βεζίρη. Ο Μπαλί Μπέη στη συνάντησή του με τη Βενετσιάνα αντιλαμβάνεται ότι κάποιος τον παρακολουθεί. Ο Σουλεϊμάν δίνει το δαχτυλίδι της δυναστείας στον Μεχμέτ και όχι στο Μουσταφά.

Επεισόδιο 205
O Μουσταφά επιστρέφει, έχοντας πάρει το μάθημά του από τον Σουλτάνο. Η Μιχριμάχ βρίσκει τη Σύλβια, τη Βενετσιάνα, και τη διατάζει να φύγει από τη ζωή του Μπαλί Μπέη. Όταν όμως μαθαίνει το περιστατικό η Χουρρέμ, γίνεται έξαλλη.

Επεισόδιο 206
Η Σαχ Σουλτάν διαδίδει πως ο Ρουστέμ Αγά έχει λέπρα. Ο Σουλτάνος το μαθαίνει και ετοιμάζεται να ακυρώσει τον γάμο, αλλά η Χουρρέμ στέλνει τον κατάλληλο γιατρό να τον εξετάσει. Η Σαχ Σουλτάν με τον... τρόπο της, απειλεί τον γιατρό.

Επεισόδιο 207
H Χουρρέμ ενημερώνει τη Σαχ Σουλτάν σχετικά με τη σχέση του Βεζίρη με την παλλακίδα και καταφέρνει να την εξοργίσει. Θυμωμένη από την απιστία του συζύγου της, η Σαχ Σουλτάν, αναθέτει στον Μερτζάν Αγά να καταδιώξει την παλλακίδα και μετά, απειλεί τον άντρα της ότι θα τον χωρίσει.

Επεισόδιο 208
Ο γάμος της Μιχριμάχ και του Ρουστέμ Αγά γίνεται, ενώ το ίδιο κιόλας βράδυ, μια κίνηση του Ρουστέμ, κάνει τη Μιχριμάχ να καταλάβει πως ο έρωτάς του είναι αληθινός. Ο Σουλεϊμάν παίρνει τον Ρουστέμ στη Σύνοδο.

Επεισόδιο 209
O Ρουστέμ συνεχίζει να διαβάλλει τον Μουσταφά στον Εξοχότατο. Η Νιγκιάρ επιστρέφει μετά την αναζήτηση του παιδιού της και συναντιέται με τον Ματράκτσί. Η Σαχ Σουλτάν και ο Λουτφού Πασά προσπαθούν να πείσουν τον Σουλτάνο να στείλει τους ηγεμόνες για εκπαίδευση.

Επεισόδιο 210
Η Χουρρέμ είναι αποφασισμένη να στείλει στη Μάνισα τον γιο της, Μεχμέτ. Ο Ρουστέμ οργανώνει ένα καινούργιο σχέδιο, προκειμένου να προκαλέσει την εξορία του Μουσταφά από τη Μάνισα.

Επεισόδιο 211
O Ρουστέμ και η Χουρρέμ καταφέρνουν να μειώσουν τον Μουσταφά στα μάτια του Σουλτάνου. Ο Λουτφού Πασά πιστεύει, άδικά, ότι ο Ρουστέμ έστειλε τον απεσταλμένο των έχθρων στον Μουσταφά.

Επεισόδιο 212
Ο Σουλεϊμάν καθαιρεί τον Λουτφού Πασά από τον αξίωμά του και διατάζει να τον αποκεφαλίσουν. Μετά όμως από τις σπαρακτικές ικεσίες της Σαχ Σουλτάν, ο Σουλτάνος τελικά του χαρίζει τη ζωή, αλλά τον εξορίζει.

Επεισόδιο 213
Ο Σουλτάνος ετοιμάζεται για την εκστρατεία στο Μπούντιν και συζητά με τη Χουρέμ για την οργή που νιώθει προς τον Μουσταφά. Η Χουρέμ, χρησιμοποιώντας την πονηριά της, τον πείθει ότι στη Μάνισα πρέπει να πάει ο γιος της, ο Μεχμέτ.

Επεισόδιο 214
Όταν μαθαίνει την είδηση ο Σουλεϊμάν, υποπτεύεται τους συγγενείς του και φοβάται ότι η Χουρρέμ μπορεί και να μην ζει. Ο Μπάλι Μπέη ψάχνει να βρει τον άνθρωπο που έστησε αυτήν την παγίδα.

Επεισόδιο 215
Η εξαφάνιση της Χουρρέμ έχει αναστατώσει την οικογένεια, ενώ ο Σουλεϊμάν έχει καταρρεύσει. Ο μικρός γιος της βλέπει ένα όνειρο ότι η μητέρα του βρίσκεται κάτω από ένα δέντρο. Ο Σουλτάνος βγαίνει να την ψάξει μόνο με τους ακολούθους του.

Επεισόδιο 216
Στο παλάτι αρχίζουν να πιστεύουν ότι η Χουρρέμ είναι νεκρή. Βρίσκουν τον άντρα που έφερε το ψεύτικο γράμμα στη Χουρρέμ και ανακαλύπτουν ότι του έδωσε ο Αγάς της Χατιτζέ. Ο Σουλεϊμάν πάει να βρει την αδελφή του, αλλά εκείνη έχει πάρει δηλητήριο και ξεψυχά στην αγκαλιά του.

Επεισόδιο 217
Ο Μουσταφά, εξαιτίας της συμπεριφοράς του Σουλτάνου είναι βυθισμένος στην κατάθλιψη, ενώ ο Μεχμέτ προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο για τον εαυτό του πέρα απ" τα άγρυπνα μάτια των φρουρών του.